CARA MUDAH URUT BATIN

Oktober 12, 2019
Cara Urut Zakar Supaya Kuat Dan Tahan Lama


Cara urut zakar yang akan dikongsikan ini merupakan cara urut zakar yang sangat mudah dilakukan. Dengan membuat urutan zakar yang betul, anda akan berpeluang untuk menjadi suami dambaan isteri. Sebenarnya sebelum adanya internet, ramai lelaki yang mendapatkan cara tahan lama di pasar terbuka.

Penulis masih ingat semasa kecil, bila ayah ibu bawa berjalan di pasar chow kit, pasti ada kelibat penjual ubat kuat tahan lama seperti ini. Sistem pekik dan jerit diamalkan untuk menarik perhatian orang untuk beli. Namun kini zaman dah berubah. Orang malu jika masalah kesihatan batinnya diketahui orang. Solusi untuk jadi lelaki hebat dan tahan lama trendnya telah berubah secara online dan lebih privacy. Tips penjagaan zakar seperti cara urut zakar sudah mudah diperolehi.

Cara Urut Zakar

Cara urut zakar yang akan saya kongsikan ini merupakan cara urutan zakar yang telah diamalkan oleh orang – orang melayu zaman dahulu. Sementara bahan yang digunakan untuk mengurut zakar pula terdiri dari jenis minyak. Kebiasaan dah tentu bukan minyak masak. Ia merupakan minyak yang diambil dari hasil haiwan seperti minyak lintah, minyak dhab dan juga minyak belacak.

Penggunaan minyak urut zakar ini sebenarnya ada banyak. Namun dalam masyarakat di Malaysia, 3 jenis minyak ni biasa digunakan untuk urut zakar lelaki. Sebenarnya setiap minyak ini mempunyai perbezaan dan keunikannya yang tersendiri.

Minyak Lintah – Biasanya digunakan untuk menambah ukuran panjang zakar. Saya dapati penggunaan minyak lintah sahaja, tanpa tambahan herba lain akan membantu zakar anda jadi cepat panjang. Kebanyakkan minyak lintah harini ia telah ditambah dengan bahan lain seperti tongkat ali. Tujuannya supaya 1 produk dapat beri kesan berbagai – bagai.
Minyak Belacak – Khas untuk lelaki yang zakarnya sukar bangun dan kurang keinginan melakukan hubungan seks. Minyak belacak akan membuat anda lebih gatal dan romatis. Ini keran minyak belacak akan membantu supaya zakar lelaki lebih mudah keras dan tegang.
Minyak Dhab – Khas untuk lelaki yang ada masalah tahan lama dan zakar sukar bangun. Minyak dhab biasanya terkenal dari orang yang balik mekah, kerana dhab berasal dari negara arab. Akan tetapi lambakan produk minyak dhab dalam pasaran sebenarnya datang dari Thailand yang juga mengusahakan penternakan dhab untuk dijadikan minyak tahan lama.

Berdasarkan 3 jenis minyak ini, jika anda mencari cara tahan lama, memang penggunaan minyak dhab dan minyak belacak adalah yang terbaik. Jadi pemilihan minyak yang betul adalah penting supaya ia mencapai objektif yang anda ingini. Dalam perbincangan berikutnya, saya akan sentuh tentang cara urut zakar supaya mudah tahan lama.

Cara Urut Zakar Supaya Tahan Lama

Jelas sekali masalah tahan lama ni kalau nak lihat punca memang ada banyak. Tetapi dalam artikel ini saya akan kongsikan cara urut zakar lelaki. Sebenarnya untuk solusi tahan lama yang teruk anda disuggestkan untuk dapatkan khidmat urut batin. Ini kerana masalah tahan lama disebabkan sendi dan urat saraf yang kian lemah.

Proses urut batin ini biasanya melibatkan dari bahu anda sehingga lutut. Seluruh kawasan termasuk punggung dan zakar anda akan diurut supaya pengaliran darah berjalan dengan baik. Urat saraf disegarkan dan kadang-kala anda disuruh minum minuman herba untuk mengeluarkan angin dalam badan. Angin juga adalah punca kenapa anda sukar tahan lama dan zakar jadi cepat ngilu.

Bagi mereka yang malu untuk pergi urut batin, anda ada pilihan untuk gunakan produk seperti Hammer Of Thor yang kami jual. Atau melakukan sendiri urutan zakar dirumah. Namun solusi urut ini biasanya bersifat sementara. Ini kerana selepas beberapa ketika anda perlu ulangi cara urut batang yang akan memakan masa.

Ada beberapa bahagian yang perlu anda ketahui tempat dimana angin selalu berkumpul dan menyekat pengaliran darah yang sempurna ke zakar.
 • Pinggang
 • Pinggul
 • Kawasan dubur
 • Kawasan celah kangkang
 • Kawasan pelipat peha
 • Kawasan pelipat 3 segi zakar
 • Lutut
 • Zakar lelaki

Jika ia dilakukan oleh tukang urut zakar professional ia akan urut satu badan dari kepala sampai ke kaki. Dan kelebihan urut batin satu badan adalah:
 • Bantu hilangkan sakit dan lenguh badan
 • Tingkatkan pengaliran darah keseluruhan badan
 • Hilangkan stress akibat penat bekerja
 • Badan rasa ringan dan cergas

Anda kena faham kenapa penulis sentuh tentang urut batin dalam artikel cara urut zakar. Ini kerana cara urut zakar yang akan anda belajar ini merupakan sebahagian dari proses urut batin. Cuma penulis akan fokuskan tentang cara urut pada bahagian zakar.

Sebenarnya untuk dapatkan tahan lama, proses yang anda perlu lalui adalah dengan mengurut kawasan selain zakar lebih banyak berbanding urut pada zakar itu sendiri.

Contohnya, antara kawasan yang patut diurut adalah
 • Kawasan 3 segi zakar
 • Kawasan celah kangkang
 • Urut pada ari-ari
 • Urut lubang cincin
 • Urut pada tapak zakar
 • Terakhir barulah urut pada batang zakar
Proses urutan ini biasanya bertujuan untuk memecahkan angin dikawasan zakar. Apabila anda melakukan urutan zakar ini, ia akan menyebabkan anda sendawa dan terkentut-kentut. Ini biasa dilalui oleh mereka yang pertama kali melakukannya. Namun mereka yang sudah lama tidak melakukannya juga juga akan mengalami situasi ini.

Berikut Cara Urut Zakar Yang Sebenar

Urutan 3 Jari

Urutan 3 jari ini perlu dilakukan dengan menggunakan 3 jari iaitu jari manis, jari hantu dan jari telunjuk. Urutan ini bermula dari lubang dubur dan ditarik sehingga bawah telur. Ia akan merangsang 3 urat pada tapak zakar. Urat tersebut adalah:
 • Urat panjangkan zakar pada sebelah kiri
 • Urat tahan lama ditengah
 • Urat besarkan pada sebelah kanan
Biasanya bila anda urut, anda perlu gunakan mana-mana minyak urut zakar kerana jika dilakukan kering, kawasan celah kangkang anda boleh melecet dan menyebabkan rasa pedih. Ulangi urut dari dubur hingga bawah telur sebanyak 21 kali. Boleh buat berganti-ganti tangan kiri dan tangan kanan.Manakala cara duduk pula kenalah seperti ala-ala pendekar dulu kala. Cara duduk seperti ini akan membuat kawasan yang ingin diurut menjadi lebih mudah dicapai.

Urut 2 Lubang Cincin

Seterusnya anda kena melakukan urutan lubang cincin yang biasanya terletak bawah sedikit dan pada kiri dan kanan batang zakar anda.

Cara duduk yang sama seperti gambar duduk pendekar lagi. Gaya duduk ini akan menyebabkan anda mudah mencari kedua – dua lubang cincin pada zakar. Ini kerana jika anda duduk gaya lain, lubang cincin ini sukar dijumpai. Bagi lelaki yang baru pertama kali lakukan urutan lubang cincin, ada yang tidak berjaya menjumpainya.

Dengan menggunakan jari telunjuk, buat urutan jenis pusaran supaya lubang ini dapat dibentuk. Akhirnya, keseluruhan jari anda boleh masuk ke lubang cincin ini. Anda akan sendawa banyak semasa melakukan perkara ini.

Urutan Pada Ari – Ari

Ari-ari ni terletak pada kawasan atas zakar yang ditumbuhi banyak bulu. Anda boleh urut dari atas ke zakar dan sebaiknya dipendekkan bulu zakar supaya mudah nak urut batang nanti. Urutan berbentuk tarik dari pelipat perut (bawah perut) ditarik ke zakar.

Urutan Pada Kawasan 3 Segi Zakar
Part yang saya tandakan didalam gambar, merupakan pelipat peha disebelah kiri dan kanan. Bahagian ini perlu diurut untuk pecahkan angin yang biasanya sebabkan urat mengeras. Cara urutan adalah dengan menekan pada lurah tersebut, membuat urutan pusaran menggunakan 1-2 jari. Buat ikut lawan jam, dari bawah naik keatas.

Urutan Pada Tapak Zakar

Cara urut pada tapak zakar adalah dengan menggunakan 1 jari, urut pada zakar sehingga tapak zakar (dalam kantung telur). Pada tapak zakar ini anda urut perlahan dengan satu jari sehingga part yang anda boleh capai. Dikawasan ini juga terdapat banyak angin yang perlu dipecahkan.

Urut Batang Zakar
Urutan pada batang zakar lelaki ini dilakukan semasa zakar dalam keadaan 20%-80% mengeras. Jika zakar sudah tegang sepenuhnya sila hentikan urutan dan biarkan zakar kendur dahulu sebelum diteruskan urutan. Cara ini akan menjadikan zakar mudah memanjang dan boleh bertahan lama kelak.

Anda juga disarankan “asah” kepala zakar dengan tumit kaki supaya permukaannya menjadi lebih kasar dan memberikan kesedapan kepada isteri. Ia juga sebenarnya bantu kepala zakar dari menjadi cepat ngilu.

Itu adalah info penuh tentang kaedah cara urut zakar yang boleh anda lakukan sendiri. Namun kalau anda memilih cara ini untuk maintain kesihatan zakar dan batin anda, satu perkara anda wajib tahu. Iaitu wajib konsistan, wajib buat 3x seminggu.
Masalah Utama Ramai Lelaki

Sebenarnya ramai orang berhadapan dengan masalah nak konsistan atau dalam Islam ia disebut secara Istiqomah. Ada orang buat seminggu je, sebab katanya lepas buat urutan tersebut memang ada improvement pada kesihatan zakar dan batinnya. Masalahnya bila dah okey taknak teruskan. Sampai dah problem balik baru nak urut zakar semula.

Solusi yang kami tawarkan ini mungkin untuk anda yang selalu tiada masa nak urut zakar sendiri. Banyak part yang nak kena buat dan ambil masa dekat sejam juga. Selalunya masalah privacy dan pelbagai lagi alasan kenapa walaupun formula sebenar cara urut zakar ini telah didedahkan. Tetapi anda masih lagi tidak dapat amalkan ia.

Solusi kami adalah dengan menggunakan kapsul Hammer Of Thor sebiji sehari, dan anda akan mendapat tahan lama, zakar mudah bangun, keras terpacak, besar, panjang, kuat berstamina dan mampu menambah jumlah sperma berkualiti. Lepas ni anda tak perlu cari cara urut zakar lagi kerana herba kapsul hammer of thor dah terbukti dapat membantu semua masalah batin anda.

kredit : hammer of thor malaysia

36 ulasan:

 1. info yang sangat berguna. Jika boleh, tuan share video cara mengurut zakar sebagai panduan.

  BalasPadam

Terima Kasih :D

Dikuasakan oleh Blogger.